Extra biztosíték az utakra: az autós menetrögzítő kamera

Extra biztosíték az utakra: az autós menetrögzítő kamera

Posted By: Traffipax Published: 2018. 06. 16. Times Read: 84 Comments: 0

Az autós menetrögzítő kamera olyan extra biztosítékot jelent, amely a balesettől ugyan nem véd meg, viszont tisztázza a felelősséget. Ezek a manapság már HD minőségre is képes képrögzítő eszközök pontosan azt tudják, amit a nevük jelent: folyamatos felvételt készítenek menet közben.

Mivel pártatlan szemtanúk és a figyelmük egy pillanatra se lankad, ideális kiegészítői minden gépjárműnek. Számos esetben történik baleset úgy, hogy a felelős nem hajlandó elismerni, hogy ő okozta.

Mit tehetünk akkor, ha nincs szemtanú és a két fél állításai ellentmondanak egymásnak? Hosszú pereskedés, rendőrségi ügy, hónapok, akár évek telnek el. Rengeteg idő és pénz, még több idegeskedés és egy bizonytalan kimenetelű eljárás lesz az eredménye.

Az autós menetrögzítő kamera ezt rövidre zárja, mert részrehajlás nélkül rögzíti azt, ami valójában történt. A könnyedén beszerelhető, diszkrét autós kamerák ma már kiváló minőségű videók rögzítését teszik lehetővé.

Hogyan működik az autós menetrögzítő kamera?

Maga a képrögzítés ugyanúgy történik, mint bármelyik kameránál, tehát szükség van egy memóriakártyára, amin a felvételeket tárolja. Ha HD minőségben vesszük fel a történéseket, akkor ott számoljunk azzal, hogy sokkal több tárhelyre lesz szükség, hiszen a magasabb minőség sokkal több helyet igényel.

A kamera ezért akár kézi kameraként is használható, családi események, különleges alkalmak rögzítésére, bár tény, hogy nem ez az elsődleges funkciója, így egy normál kamera beállítási lehetőségei felülmúlják az autós menetrögzítőét.

Ugyanakkor egyetlen kézi kamera sem tudja azt, amire ezt kitalálták!

Az autós menetrögzítő kamera az autó indítását követően automatikusan elindítja a felvételt és a jármű leállítása után 20 mp-ig rögzíti azt. Különböző hosszúságú videók rögzíthetőek, beállításnak megfelelően. Ha a memóriakártya megtelt, akkor a legrégebbi felvétel automatikusan törlődik ezzel szabadítva fel helyet mindig a legfrissebb videónak.

Balesetkor a készülék az adott videót zárolja, így nem írja felül, azokat csak a kezelő tudja eltávolítani.

Feltölthetem a felvételeket nyílt tárhelyre, közösségi oldalakra, Instagramra?

Röviden a válasz: csak ha senkivel se osztjuk meg! A rögzített felvételeket módosítás nélkül közzétenni a törvény értelmében tilos, mert személyiségi jogokat sérthet. Csak abban az esetben tehetőek közzé nyilvános fórumon, ha a videó nem tartalmaz olyan személyes adatokat, amelyek által bárkit azonosítani lehet. A GDPR értelmében személyes adatnak minősül a rendszám is!

Comments

Write Comment