A jövő már a jelen: bemutatkoznak a vezeték nélküli töltők

A jövő már a jelen: bemutatkoznak a vezeték nélküli töltők

Posted By: Traffipax Published: 2018. 06. 20. Times Read: 81 Comments: 0

A vezeték nélküli töltő technológiáját még Tesla dolgozta ki, de csak a hatásfok javulásnak köszönhető, hogy a telefonok esetében is elérhetővé vált a technológia.

Az okostelefonok világában két különböző szabvány ismeretes, amelyek nem kompatibilisek egymással, csak azon kivételeknél, ahol a gyártó lehetővé teszi, hogy a telefon működjön mindkét szabványnál (ilyen duplaszabványos változat például Samsung Galaxy-k új verziói).

Hogyan működik a vezeték nélküli töltő?

Működési elve az elektromágnesességen alapul. A küldő egységben lévő tekercsek elektromágneses mezőt generálnak, amelyet a fogadó félben levő tekercs töltésre alkalmas elektromos árammá alakít át.

Nyilvánvalóan ennek a hatásfoka sokkal alacsonyabb, mint a közvetlen, vezetékes töltésé, de praktikussága miatt és a manapság a gyártási technológiákban használatos jobb vezetők és szigetelések használata miatt megéri alkalmazni.

A jelenleg használatos két fő szabvány a Qi és a Powermat

Az elterjedtebb kezdetben mindenképpen a Qi technológiája volt, de a Powermat szabványhoz csatlakozó AT&T nekiállt Amerikában nyilvános töltőállomásokat telepíteni, így a piac eme két szereplő között van elsősorban felosztva manapság.

Ezen felül az IKEA kezdett bútorokba és lámpákba vezeték nélküli töltésre alkalmas elektronikát építeni, így pedig most már a komódunk vagy az éjjeli kislámpánk is lehet a telefon töltőnk helyettesítésére alkalmas bútordarab.

Ha beszereznénk egy ilyen töltőt, akkor mindenképpen győződjünk meg arról, hogy melyikre van szükségünk a két szabvány közül, de szerencsére Európában a Qi a gyakoribb licensz mind telefonra és mind töltőállomásra is.

A traffipaxbolt.hu-n több különböző megoldás elérhető az Ön számára

Az Apple telefonok tulajdonosai száára ajánljuk a vezeték nélküli, wireless töltőt kifejezetten iPhone-hoz, amely 100%-ig új és magas minőségű termék. Nagy teljesítményű, gyors működésű töltést biztosít.

A vevőegységet ellátták rövidzárlat, túltöltés és túlmelegedés elleni védelemmel, a biztonság és a megbízhatóság érdekében. Ultravékony, könnyű és hordozható, otthoni, irodai, közterületen való használatra.

Akiknek Samsung, vagy akár bármely más androidos és micro usb-s telefonja van, annak a másik vezeték nélküli, wireless töltőt ajánljuk. Mindkét töltő rendelkezik CE, FCC és RoHS tanúsítványokkal.

Ha pedig kevésbé feltűnő, vezeték nélküli töltőt vásárolna inkább, akkor egy Baseus UFO 10W QI-t ajánlunk, amelyet a legújabb, iPhone 8 / X, Samsung Note 8 / S9 / S8 stb. okostelefonokhoz alkottak meg.

Comments

Write Comment