Webáruházunkban megtalálható többek között:
tolatóradar, lézerblokkoló, radarjelző, traffipax jelző, traffipax zavaró, radardetektor, Blinder blokkoló, Laser Interceptor

Hornet V-120 elektromos őzriasztó - Fekete

Ár : 31,900 Ft. 28,490 Ft.

Évente több tucat baleset történik útjainkon, amelyet az autó előtt átszaladó vadállatok okoznak. Egy ilyen baleset nem csak hatalmas anyagi kárral jár, de sajnos nem ritka a súlyos személyi sérülés sem. Hogy az ilyen baleseteket elkerüljük, hatékony segítség a Hornet V-120 őzriasztó, hiszen az ember számára alig, de az őzek számára kitűnően hallható nagyfrekvenciás hanghullámot bocsát ki, amit az állat már több száz méterről is meghall.

 

 

Az őzek hallása rendkívül jó, de viselkedésük meglehetősen kiszámíthatatlan. Ha idegen eredetű, ismeretlen hangot hallanak, általában megállnak, és hallgatóznak, hogy megállapítsák, hogy ez a hang veszélyt jelent e rájuk nézve. 
Nem fognak feltétlenül elfutni a hang elől, így mindig vezessünk óvatosan, és számítsunk arra, hogy mégis kiugorhatnak az úttestre.   
Ez a magasfrekvenciás hanghullámokat kibocsátó eszköz bizonyult eddig a legsikeresebbnek a vadon élő állatokkal történő balesetek elkerülésében. A HORNET hanghullámai az emberi hallóképesség határán vannak, ezért sokan ennek a hangnak csak egy részét hallják, annak ellenére, hogy 120dB erősségű hangot bocsát ki, amely 480-490m-ig elhallatszik.

Mivel a HORNET hangja lakott területen zavarhatja a lakosságot, javasoljuk, hogy csak olyan helyeken használja, ahol fennáll az őzekkel való találkozás veszélye. A HORNET elektromos őzriasztó csomagjában egy kapcsolót is mellékeltünk, ennek a beszerelését minden esetben javasoljuk, hogy igény esetén az eszközt ki tudjuk kapcsolni.   
A HORNET elektromos őzriasztó egy amerikai szabadalom, ahol már több éve hatalmas sikernek őrvend a készülék és sikeresen bizonyított az utakon (több szállítmányozási cég is kötelezővé tette a teherautóin, illetve a Harley Davidsonok nélkülezhetetlen kiegészítője).   
Az elektromos őzriasztót nem csak személyautókra és teherautókra, hanem motorkerékpárokrais ajánljuk (motorkerékpárokra érdemes a króm változatot választani: Hornet V-120C Chrome). Ez a termék, Hornet V-120 fekete színű, ára kedvezőbb, mint a króm változatnak, személyautókhoz javasoljuk. Teherautókhoz az Interstate modell megvásárlását javasoljuk. 

 

Álljon alább néhány jótanács, hiszen vadriasztóval felszerelkezve is óvatosságra van szükség az országúti vezetés során: 
A legkritikusabb időszak az év folyamán az augusztus és szeptember, ami több őzfélének is a párzási időszak. Ekkor különösen kiszámíthatatlanok, ezért vezessünk a szokásosnál is óvatosabban.
Ha átugrott előttünk egy őz vagy szarvas az úton, ne álljunk azonnal vissza a gázra! A vezérállatot, többnyire egy korosabb tehenet, a többi szarvas ész nélkül, vakon követi, ők még annyira sem néznek körül, mint a "főnök".

Érdemes tudni, hogy az őz és a szarvas esőben gyakran kiáll az útra, hogy a vizes gallyak ne érjenek a szőréhez, mert ahogy a sátorponyva is átnedvesedik, ha esőben megérintjük, a patások vízszigetelése is jobban működik, he nem simogatja őket a növényzet. Ilyenkor tehát még jobban figyeljünk.

 


Nem tudja, hogy az Ön autójához megfelelő-e a termék?

Információért HÍVJON vagy ÍRJON!
Tel.: +36/30 433-6583 (09:00 - 18:30)
E-mail: info@traffipaxbolt.hu

 

Vélemények
Hasonló kategóriák

Ehhez a termékhez még ez(ek)t is rendelték.

Oldal tetejére