Vadfigyelő kamerával bepillanthatsz a természet titkaiba

Vadfigyelő kamerával bepillanthatsz a természet titkaiba

Posted By: Traffipax Published: 2018. 07. 25. Times Read: 149 Comments: 0

A vadfigyelő kamera korunk egyik legpraktikusabb találmánya, ha a vadállatok és a természet megfigyelése a célunk – vagy ha a birtokunkat akarjuk rejtett módon megfigyelni.

A vadkamera által a természetes élőhelyükön készíthetünk felvételeket az állatokról. Mivel még csak észre sem veszik, hogy figyelik őket, ezért biztosak lehetünk benne, hogy önmagukként fognak viselkedni.

Az infravörös, 12 megapixeles vadfigyelő kamerát a legtöbb fára vagy más, természetes objektumra is felszerelhetjük, és ott már önműködően fog felvételeket csinálni az állatokról – vagy adott időpontokban, vagy a mozgást érzékelve indul el.

Miért jobb, előnyösebb a vadkamera a személyes megfigyelésnél?

Természetesen a személyes vad-les olyan élményekkel gazdagítja az embert, amelyek páratlanok, eleinte. Azonban ha már rutinná válik, akkor felmerül a kérdés, tényleg érdemes hajnalban kelni, ázni-fázni, órákig mozdulatlannak, észrevétlennek maradni? Na és ha nem tudunk kimenni terepre valami oknál fogva?

A vadkamera ráadásul nem kér inni, nincs szüksége arra, hogy könnyítsen magán és beteget se jelent. A szaga teljesen semleges, így a szélirány is mellékes. Ráadásul képes folyamatosan figyelni és minden pillanatot rögzít.

A vadak megfigyelése, a mozgásuk, vonulásuk, táplálkozásuk, a csorda összetételének elemzése a vadgazdálkodás elengedhetetlen része. Azonban van még egy terület, ahol a vadfigyelő kamera kiváló szolgálatot tesz, ez pedig a vagyonvédelem.

Ha zordak a körülmények vagy nagy a birtok, a vadfigyelő kamera kiválóan teljesít

Mindenképpen egy időjárási viszontagságoknak ellenálló, rejthető, és automatikusan aktiválódó kamera a legjobb választás minden esetben, ha a védendő dolgok csak idényszerűen igényelnek védelmet, vagy nehéz megoldani az áram bekötését, vagy egyszerűen nem akarjuk látványos kamerákkal elcsúfítani a látképet.

Ezért érdemes például ezt a 12 megapixeles, 30 IR LED-del felszerelt vadfigyelő kamerát választani a legjobb képekért.

Milyen követelményeket kell a vadkameráknak teljesíteniük?

A legfontosabb az ellenálló képesség, amely révén képes a zord időjárási viszonyok közepette is helyt állni. Mindenképpen rendelkezzen éjjellátó rendszerrel, mert a legtöbb állat nem a verőfényes nappal szeret nyílt terepen mozogni.

Ugyancsak fontos a megfelelő felbontás és az, hogy szükség esetén kellően erős vakuval bírjon. Az energiaellátásának függetlennek kell lennie, tudjon akár egyes, akár sorozat, akár videó felvételt készíteni. Még jobb, hogy ha a megadott időzítővel a vadászkamera programozható, hogy csak napi előre beállított időtartam alatt működjön.

Comments

Write Comment