Hasznos autós kiegészítők

Posted By: Dániel Published: 2021. 05. 18. Times Read: 91 Comments: 0

Napjainkban már szinte mindent meg lehet találni az internetes webáruházak virtuálispolcain, ami alól nem jelentenek kivételt a hasznos autós kiegészítők sem. Bár igaz, hogysok kacat is elő szokott fordulni egy-egy keresgélés során, azonban számos praktikuseszközzel és kellékkel is összefuthatunk. Összegyűjtöttünk párat a népszerű és hasznosautós kiegészítők közül, amelyek valóban sokat segíthetnek nekünk egy kocsikázásalkalmával.

Mire ügyeljünk online vásárlás alkalmával?

Amikor összeírtuk a listát, hogy milyen árucikkeket szeretnénk megrendelniaz internetről, gondoljunk át néhány fontos dolgot. Senki sem szeretné ugyanis,hogy a kiszállított csomagjában utóbb csalódnia kelljen, és fölöslegesen dobjonki pénzt az ablakon. Ezért minden egyes webshopból rendelt termék esetébengondoljuk át az alábbiakat:

A kinézett online bolt szállít-e Magyarországterületére: legelőször is még a kínálat átfutása előtt érdemestájékozódni a szállítási információkról. Rém lehangoló tud lenni, amikortalálunk a hasznos autós kiegészítők között egy remek darabot, majd utóbbszembesülünk azzal, hogy nem kézbesítik hazánkba.

Milyen márkákkal és mekkora termékkínálattalrendelkezik a webáruház: mindenképp ellenőrizzük le az adott forgalmazóárukészletét, mind minőség, mind mennyiség szempontjából. Amennyiben ugyanismindössze pár darabból lehet válogatni – és azok is ismeretlen márkák-, akkorinkább érdemes új webáruház után nézni. Igyekezzünk olyan vállalkozás utánkeresgélni, ahol minőségi választék áll rendelkezésre, és 1-2 terméknél többetkínálnak vásárlóiknak.

Milyen a szóban forgó webshop kommunikációja a vásárlókfelé: amikor ellátogatunk az adott online webáruház honlapjára, az elsődolog legyen, hogy megvizsgáljuk a vállalkozás elérhetőségeit. Ha esetlegprobléma adódik egy adott termékkel, vagy kérdésünk lenne szolgáltatásaikkalkapcsolatban, ezeken keresztül tudjuk felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel.Óvakodjunk az olyan online boltoktól, amelyeknél az elérhetőségeik hiányosak,az email címük pedig túl általános. Egy megbízható webáruház oldalánmegtalálhatók a megfelelő kommunikációs csatornák a kapcsolatfelvételre, ésáltalában még ügyfélszolgálattal is rendelkeznek.


(Forrás:Freepik.com)

Hasznos autóskiegészítők: autós kihangosító 

Vezetés közben biztos mindenkivel előfordult már, hogy kerestek minkettelefonon. Ám menet közben felvenni a telefont és válaszolni a hívásrabalesetveszélyes, ennél fogva szabálytalan is a KRESZ szerint. Ám mégis sokanfittyet hánynak az előírásokra, és így is felveszik a telefont, beszélgetésközben pedig egy kézzel fogják a kormányt. Azonban egy autóskihangosítóval két legyet üthetünk egy csapásra.

Az autós kihangosító biztonságos telefonálást biztosít számunkra út közben,aminek köszönhetően nem kell lemaradnunk egyetlen fontos hívásról sem. Amikorbeszállunk a járműbe és elindulunk utunkra, a telefonunk rögtön csatlakozik azautós kihangosítóhoz. Így vezetés közben csupán egyetlen érintéssel fogadhatjuka telefonhívást, mi pedig közben tovább koncentrálhatunk a vezetésre.

Hasznos autóskiegészítők: holttér figyelő tükör 

Minden autós és közlekedő életét meg tudja keseríteni a holttér. Bárnapjainkban egyre több autóba holttérfigyelő rendszert is telepítenek, azonbannem mindenkinek van ilyen fiatal és korszerű autója. Egy remek alternatívátkíván a holttér figyelésére a külső visszapillantó tükörre ragaszthatóholttérfigyelő tükör. Mindössze arra kell figyelni ennél a hasznos autóskiegészítőnél, hogy megfelelően rögzítsük a visszapillantóra. Ellenkező esetbenugyanis előfordulhat, hogy egy nagyobb bukkanónál elveszítjük. 

Hasznos kiegészítők autóba: hordozható mini bikázó és töltő 

Akinek merült már le az autójának az akkumulátora, pontosan tudja, hogymennyire hasznos tud lenni egy kéznél lévő segítség. Rendkívül sok kellemetlenpillanattól menekülhetünk meg, ha fel vagyunk szerelve egy hordozható autósmini bikázó és töltő. Így nem lesz segítségünk donor autóra a mi kocsinkújraindításához. Ráadásul az egész készülék elfér a kesztyűtartóban, miutánakkora, mint egy telefonos külső akkumulátor (power bank). Természetesen atelefonunkat is fel tudjuk vele tölteni, miután a bikakábel mellé telefontöltőkábel is szokott tartozni a szetthez. 

Praktikus autóskiegészítők: vadriasztó 

Az autónk elé ugró nagyvadakamellett, hogy hatalmas ijedséget okoznak, még a gépjárműben is méretes károkatokozhatnak. A nemkívánatos balesetek elkerülése érdekében érdemes beszerezniegy vadriasztót.Ezek a modern készülékek mindenféle állatot hatékonyan elriasztanak ésbiztonságos távolságban tartják, legyen szó nagy- vagy apróvadról, esetlegkutyáról vagy mókusról. Amellett, hogy rendkívül nagy teljesítménnyelrendelkeznek, a korszerűbb változatok még áramforrást sem igényelnek, éskarbantartást sem igényelnek.


(Forrás: Freepik.com)

Hasznos autós kiegészítők: fedélzeti kamera 

A hasznos autós kiegészítők felhozatalát erősíti a járműre telepíthető fedélzetieseményrögzítő kamerák. A modernebb változatok manapság más nem csupánkészítenek egy videót, hanem adatokat is rögzítenek, valamint tartalmaznak egyvezetéstámogató rendszert is. Utóbbi olyan funkciókat biztosít a sofőr számára,mint pl. sávelhagyás-, követési távolság-, vagy ráfutás elleni figyelmeztetés.

Azonban a legfontosabb dolog, amit egy fedélzeti kamera nyújthat számunkravezetés közben, az természetesen a biztonság. Egy esetleges koccanás vagybaleset esetén ugyanis rögzíthetjük az eseményeket, aminek köszönhetően akörülmények egyszerűen és pontosan visszanézhetők. Így tisztázhatjuk a kérdéseseseteket, és gyorsabban letudhatjuk a jogi, valamint a biztosítási procedúrátis.

Hasznos kiegészítők gépjárműbe: tolatóradar 

Egy tolatóradarhatalmas könnyebbséget jelent a sofőr számára, amikor szűkösebb helyre kellparkolni. Segítségével elkerülhetjük, hogy a szomszédos autónak nekikoccanjunk,netán nekimennénk a padkának vagy egy fának. A friss jogosítvánnyal rendelkezőkszámára szinte kötelező készülék, amíg nincs meg a kellő rutinjuk a biztonságoski- és beálláshoz. A tolatóradar roppant egyszerűen rögzíthető a gépjárműre,segít a sötétben parkolásnál, valamint lerövidül a gépjármű megfelelő pozícióbaigazítása is a műveletnél.

 

Ha nem csak hétvégi kiruccanásokra használjuk járművünket, nem ártbeszerezni egy párat a piacon található hasznos autós kiegészítők közül. Ahhoz,hogy az utazás komfortos és biztonságos legyen, ezek a praktikus kellékek nagysegítségünkre lesznek majd a mindennapok során.

Tags: hasznos autós kiegészítők online hasznos autós kamera kiegészítők praktikus autós kiegészítők kiszállítás

Comments

Write Comment