Barion Pixel

Kiyo VTX 950 GPS, radar, lézer detektor, ami frissíthető, magyar hanggal és adatbázissal rendelkezik

 

 

A KIYO termékcsalád legújabb tagja a VTX 950 GPS detektor – a népszerű KIYO VTX 900 GPS utódja -, mely a szélvédőre nagyon egyszerűen felszerelhető. Ez a forradalmian új készülék a GPS technológia és az ingyenesen frissíthető, teljes Európa adatbázis segítségével és magyar nyelvű beszédhanggal figyelmeztet a fixen telepített sebességmérők (VÉDA kapuk), átlagsebességmérő zónák, és egyébveszélyes útszakaszok helyzetéről. 

 • ·        Testre szabható riasztási rendszer
 • ·        Autópálya/Városi mód
 • ·        Némítási lehetőség
 • ·        Ingyenes GPS adatbázis
 • ·        Kapcsolható radarsávok:
 • ·        X sáv
 • ·        K sáv
 • ·        Ka sáv
 • ·        Lézerérzékelés
 • ·        Telepített sebességmérők előjelzése
 • ·        Sebességfüggő némítás
 • ·        Intelligens radar aktiválás (SRA)
 • ·        Intelligens lézer némítás (SLM)
 • ·        Kapcsolható sebesség túllépés figyelmeztetés
 • ·        OLED kijelző
 • ·        Hang támogatás: magyar/english
 • ·        1 év jótállás.

 

A készülék előrejelzései

A VÉDA kamerahálózat telepített ellenőrzési pontjainak telepítése 2015 december 31-el befejeződött. Országszerte 365 kamera, 132 olyan pontra került kitelepítésre, amelyet a közlekedésbiztonsági szakemberek baleset-veszélyesnek ítéltek. A rendszer a sebességtúllépésen kívül egyéb közúti szabálysértések automatikus rögzítésére is szolgál.

A telepített ellenőrzési pontok, legálisan használható GPS rendszerű detektorokkal, mint például a KIYO VTX 950 GPS hatékonyan és megfelelő időben,akár 750 méterrel a kapuk előtt előrejelezhetők. Minden esetben lassítani kell!A telepített traffipax előrejelzők nem képesek blokkolni a sebességmérőeszközöket, csupán időben figyelmeztetnek a közelgő sebességmérő helyre, így a jármű vezetője szükség szerint korrigálhatja haladási sebességét.

Ha olyan egyedi riasztást szeretne hozzáadni a készülékhez, ami még nem szerepel az adatbázisban, akkor – például egy új traffipax esetén – saját„veszélyes” pontot is megadhat.

 

A készülék működése

A KIYO VTX 950 GPS egyszerűen beépíthető, csupán a szettben található tapadókorongos konzolt kell a szélvédőre rögzíteni, majd csatlakoztatni a szivargyújtóba a készülék tápellátását biztosító szivargyújtó csatlakozót.

Két különböző érzékenységi fokozatban használható a készülék, mely segít a fals riasztások minimalizálásában:

 • ·        Autópálya mód (Highway)
 • ·        Városi mód (City)

Lehetőség van Városi (City) mód használatára. Ilyenkor a készülék csökkenti a téves riasztások számát, melyek a városi közlekedés során fordulhatnak elő(pl.: fotocellás ajtók). Ebben a beállítási módokban a K-sáv érzékelése csökken, a nagyobb veszélyt jelentő X- és Ka-sáv érzékelése teljes értéken marad. Az Autópálya (Highway) módot akkor kell bekapcsolnia, ha elhagyja várost, és országúton vagy autópályán folytatja a közlekedést. Ebben a beállításban sokkal érzékenyebb az eszköz.

Az AUTO/MUTE gomb megnyomásával bekapcsolhatjuk az automata némításfunkciót, mely radarjel érzékelése esetén 3 másodpercig normál hangerőn figyelmeztet, aztán a felére csökkentett hangerővel figyelmezteti tovább a jármű vezetőjét a kényelmesebb használat érdekében.

A készülék OLED kijelzőjének fényereje állítható, így különböző fényviszonyok között is nagyon jól olvasható marad.

 

Legálisan használható termék

Magyarországon a 2012.09.01. KRESZ 3.§ (3) alapján: “Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide NEM értve az ellenőrzést előre jelzőeszközök használatát.”

A KIYO VTX 950 GPS közlekedésbiztonsági eszköz figyelmeztetésével segíti a jármű vezetőjét, hogy elkerülje a sebességtúllépést, de semmi esetben sem zavarja a sebességmérőt, nem blokkol, nem akadályozza, zavarja meg a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését. Minden esetben tartsa be a sebességhatárokat és közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelően! Külföldi használatesetén ellenőrizze a helyi jogszabályokat a termékre vonatkozóan!

 

A készülék üzembe helyezése

A KIYO VTX 950 GPS egyszerűen beépíthető, csupán a szettben található tapadókorongos konzolt kell a szélvédőre rögzíteni, majd csatlakoztatni a szivargyújtóba a készülék tápellátását biztosító szivargyújtós csatlakozót.

A készülék a gyújtás ráadása után aktiválódik, amelyet bekapcsolási hang-és fényjelzés kísér. Radaros vagy lézeres jel érzékelésekor a „veszélyről” a készülék kijelzőjére kerülő piktogramos figyelmeztetés mellett magyar nyelvű beszédhang is tájékoztatást ad.

Léteznek olyan autótípusok, amelyekben speciális szélvédő található. Ezek tulajdonsága, hogy a GPS jelet leárnyékolják, így a különböző GPS-es készülékek nem működnek megfelelően. Továbbá, ha a készüléket a műszerfal alá, vagy mögé szeretné rejteni, akkor ez szintén a GPS jel erősségének a csökkenéséhez vezet.Kérjük ellenőrizze járművének leírásában, hogy ilyen jellegű szélvédővel rendelkezik-e!

A készüléket annak használatba vétele előtt érdemes beállítani a részletes magyar nyelvű használati útmutató alapján. Igény esetén angol nyelvű szoftver is letölthető a készülékhez.

 

Ingyenes adatbázis frissítés

A KIYO VTX 950 GPS ingyenesen frissíthető teljes Európa adatbázist tartalmaz.Nagyon fontos, hogy mindig a legújabb szoftverrel és adatbázissal használja készülékét, ellenkező esetben nem tudjuk biztosítani, hogy Ügyfeleink mindig aktuális információk alapján, időben értesüljenek a rájuk vadászó traffipaxok helyzetéről.

Az adatbázis az következő országokat tartalmazza: Andorra; Ausztria; Belgium;Bosznia-Hercegovina; Bulgária; Horvátország; Ciprus; Csehország; Dánia;Észtország; Finnország; Franciaország; Németország; Egyesült Királyság;Görögország; Magyarország; Izland; Írország; Olaszország; Lettország;Liechtenstein; Litvánia; Luxemburg; Málta; Hollandia; Norvégia; Lengyelország;Portugália; Románia; Oroszország; Szerbia; Szlovákia; Szlovénia; Spanyolország;Svédország; Svájc; Törökország; Ukrajna.

Nem várhatjuk el Öntől, hogy minden héten ellenőrizze a honlapunkat, hogy éppen történt-e valami változás vagy sem, ezért amennyiben új traffipaxok jelentek meg vagy új szoftver készült az Ön termékéhez, mi a lehető legrövidebb időn belül e-mailben, vagy telefonon értékesítjük Önt, és segítünk, hogy elvégezhesse a szükséges frissítést. Ehhez Önnek annyit kell tennie, hogy agyártó honlapján regisztrálja készülékét:

KIYO TECHNOLOGY TERMÉKREGISZTRÁCIÓ

A szoftverfrissítés számítógép és USB kapcsolat segítségével lehetséges. Az ingyenesen letölthető mindenkori legújabb adatbázis, szoftver, és a frissítéssel kapcsolatos információk a gyártó honlapján érhetőek el (magyar nyelven is).

KIYO VTX 950 GPS FRISSÍTÉSA szélvédőre szerelt detektorok lézerérzékelése

Korábban kézenfekvő megoldásnak tűnt egy szélvédőre helyezhető radar- és lézerdetektor használata a traffipaxokkal szembeni védelem céljából, azonban a legújabb rendőrségi mérőeszköz, az ARHCAM-S1 az elődeinél közelebbről és szűkebben mér, ezért a lézerjele nem minden esetben éri el a szélvédő magasságát,ahol a radar- és lézerdetektor található.

A szélvédőre helyezhető detektorok eredményesen alkalmazhatók a radaros mérőeszközök és a régebbi lézeres mérők előrejelzésére, viszont a közelről történő, alacsony lézeres mérések előrejelzéséhez érdemes kiegészíteni a már meglévő szélvédős detektorunkat rendszámtábla-keretbe szerelhető lézerérzékelővel vagy lézerblokkolóval.

A készülék nem tévedhetetlen eszköz. Előfordulhatnak olyan szituációk és országok, ahol későn vagy egyáltalán nem jelez bizonyos külső körülmények miatta detektor. Ennek oka nem a készülék hibás működéséből adódik, hanem a fizikatörvényszerűségeire vagy időjárási körülményekre vezethető vissza, vagy esetleg az adott ország eltérő sebességmérési módszereire.  


A készülék egy közlekedésbiztonsági eszköz, amely figyelmeztetésével segíti jármű vezetőjét, hogy elkerülje a sebességtúllépést. Minden esetben tartsa be a sebességhatárokat és közlekedjen az út- és látási viszonyoknak megfelelően!Külföldi használat esetén nézzen utána és tartsa be a helyi jogszabályokat! Agyártó és forgalmazó semmilyen felelősséget nem vállal a sebességhatár túllépéséből és/vagy a készülék használatából, vagy a szakszerűtlen beszereléséből adódó bármilyen jellegű büntetésért, kárért vagy bármely egyébhátrányért. A traffipaxvédelmi eszközök nem tévedhetetlenek. Előfordulhatnak olyan szituációk, ahol későn vagy egyáltalán nem jelez bizonyos külső körülmények miatt. Ennek oka nem a készülék hibás működéséből adódik, hanem a fizika
törvényszerűségére vezethető vissza. 


Ügyfélszolgálati idő: https://traffipaxbolt.hu/index.php?route=information/contact

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó

Kiyo VTX 950 GPS, radar, lézer detektor, ami frissíthető, magyar hanggal és adatbázissal rendelkezik

 • Cikkszám: KY-VTX950GPS
 • Készlet információ: Készleten
 • 104,360 Ft
 • 53,225 Ft

  Az akció érvényes még:
 • Nettó: 41,909 Ft

Lehetséges opciók