Vegyszermentes, csendes rovarcsapdával a nyugodt éjszakákért

Vegyszermentes, csendes rovarcsapdával a nyugodt éjszakákért

Posted By: Traffipax Published: 2018. 07. 26. Times Read: 121 Comments: 0

A rovarcsapda egyre inkább létfontosságú eszköz minden háztartásban. A rovarok tényleg nagyon idegesítőek és egyre veszélyesebbek lehetnek. Mikor aludtad végig nyugodtan az éjszakát, anélkül, hogy egy szúnyog is a véredet akarta volna venni? Emlékszel arra, hogy valaha is rovarmentesen tudtál sátrazni, horgászni?

Manapság már nem attól kell tartani, hogy a szúnyogok felfalnak – mind többször hallani arról, hogy betegségeket is hordoznak a szúnyogok. Az pedig, hogy a legyek mennyi fertőzést képesek terjeszteni, közismert.

Régebben csak kevéssé hatékony megoldást ismertek a gépi vegyszeres rovarirtáson kívül, ami amellett, hogy ártalmas lehet a hasznos rovarokra is, csak a szúnyoglárvákat pusztítja el, a kifejlett példányokat, pláne a legyeket nem.

A régi módszerek egyre kevésbé hatékonyak

Ki szeret füstben ülni a saját kertjében, vagy horgászat közben egész nap? A jóból is megárt a sok, hát még a füstölésből. Ráadásul napokig megmarad a szaga, és ha jön a szél, akkor elfújja, mi pedig ott maradunk szabad prédaként a rovaroknak.

Arról szinte felesleges említést is tenni, hogy ha valaki allergiás a füstre, a füstölő rovarriasztókra, vagy asztmás, akkor eleve nem használhatja ezeket a szúnyogriasztókat.

Az UV lámpás, elektromos árammal ölő rovarcsapda, bár önmagában hatékony, egyrészt rendkívül hangos, amikor a nagyfeszültség kisül, és mini villámcsapásként pusztítja el a repülő rovart, másrészt kellőképpen gusztustalan látványt is nyújt a sült rovarokkal teli rács és tálca.

A különféle ultrahangos rovarriasztók elsőre remek választásnak tűnnek, hiszen az emberi fülnek hallhatatlan a hangja, nincs füstje, nem termel rovar-tetemeket, és akár mobiltelefonra is letölthető.

Egy gond van vele: ha valóban hatékony lenne, már rég ez uralná a piacot. Hogy még sincs így, azért elgondolkodtató!

Az új módszer ötvözi az illatcsapdát a forgótálcával

A rovarcsapdák legújabb generációja négy feltételnek is megfelel: biztonságos, mert se emberre se emlősállatra vagy madárra nem veszélyes; kényelmes, mert csak össze kell pattintani, bekapcsolni és már működik is; nem toxikus, mert méreganyagtól mentesen működik; környezetbarát, mert a barátságos rovarokra a legkisebb veszéllyel sincs.

Ráadásul a legjobb fajták, mint ez az elektromos, USB kábellel használható légy- és szúnyogcsapda is, USB csatlakozással akár powerbankhoz, vagy napelemes mobil töltőhöz is csatlakoztatható, és alapvetően humánus módszerrel dolgozik. Ahelyett, hogy elpusztítani akarná a rovarokat, azokat illatanyaggal a tálcára csalja, ami lassan forog körbe, így a rovar nem riad el, végül pedig begyűjti az alsó tárolóba.

Hogy utána mi lesz a rovarok sorsa, már a felhasználón múlik – de hogy többet nem zavarják majd, az is biztos!

Comments

Write Comment