Barion Pixel
Lézerblokkolót használok, és mégis békén hagynak a rendőrök: ez a titkom

Lézerblokkolót használok, és mégis békén hagynak a rendőrök: ez a titkom

Posted By: Dániel Published: 2019. 05. 01. Times Read: 1018 Comments: 0

Lézerblokkolót használok, és mégis békén hagynak a rendőrök: ez a titkom

2500/3791

 

Az autómba fél éve szereltettem be egy Kiyo Ultimate AP komplett traffipaxvédelmi rendszert lézerblokkolóval, és mégsem büntetnek meg érte.

Aki azt hiszi, hogy valami alvilági figura vagyok, esetleg magas politikai kapcsolatokkal bírok, az nem ismeri a jogi szabályozást. Egyszerű ember vagyok csupán, de utánajártam a törvényeknek, és azok mellettem állnak.

A hatályos jogszabályok engedélyezik a traffipaxok előrejelzését

Igen, hihetetlennek tűnik, mégis igaz: a törvények engedélyezik, hogy bárki állampolgár olyan berendezést telepítsen a gépjárművébe, ami már jó előre jelzi, ha aktív traffipax figyeli a közlekedést.

A következőt mondja ki ugyani a 2012. szeptember 1-jétől érvényes törvényi szabályozás [KRESZ 3.§ (3)]

„Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát.”

Magyarán olyan radar- és lézerdetektorokat vagy traffipaxot előrejelző eszközt használatok, amilyet csak akarok, feltéve, ha ezzel nem zavarom, akadályozom vagy befolyásolom az ellenőrzést.

Márpedig a Kiyo Ultimate AP megfelel a törvényi előírásoknak, hiszen lényegében passzív érzékelő rendszer, amely nem hat a traffipaxra.

A Kiyo Ultimate AP lézerblokkoló hivatalosan parkolósegéd berendezésnek minősül

A legjobb az egészben, hogy a bolttól kaptam egy típusjóváhagyási plasztik kártyát, amellyel tudom bizonyítani, hogy a traffipaxellenőrző berendezés, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott e7 minősítés alapján, egy parkolósegéd.

Emiatt aztán külföldi utakon se kell izguljak, hiszen az EU egész területén hivatalosan is bent lehet az autóban!

Ráadásul a bolt még három év garanciát is vállalt a lézerblokkolóra, úgy, hogy ebből az első fél év során teljes visszavásárlási garanciát adtak, ami szükségtelennek bizonyult, mert a Kiyo traffipaxvédelmi rendszer kiválóan bevált a napi használat során.

Minden sebességmérő módszer ellen hatásos és magyarul „beszél”

Amiatt is esett a választásom a Kiyo Ultimate-re, mert ténylegesen hatásos minden olyan sebességmérő módszer ellen, ami Magyarországon használatban van, és nem idegen nyelven beszél, hanem magyarul!

A kezelése egyszerű, tíz perc alatt megtanultam, és mint kiderült, magyar termékről van szó, tehát nem egy távol-keleti ország helyzetéhez igazították a traffipaxvédelmi rendszert, mert a fejlesztők itt élnek, ismerik az összes problémát.

A Kiyo Ultimate AP minden autós álma

Aligha vagyok egyedül azzal, hogy néha picit „nehézzé válik a lábam”, főként hosszú utakon. Nem hatok éppen gyorsan, de a büntetéshez az is elegendő, ha 10-15 km/h-val túllépem a hetvenes táblát.

Azzal se mondok újdonságot, hogy vannak olyan útszakaszok, ahol hirtelen vált a sebességhatár lefelé, és előszeretettel helyeznek oda traffipaxot.

Egyetértek azzal, hogy a notórius gyorshajtókat megbüntessék, de a kicsit figyelmetlen sofőröknek – és persze minden közlekedőnek – igenis jó, ha előre szól egy rendszer, hogy ellenőrzés várható. Olyankor ösztönösen rápillantunk a műszerfalra, és korrigálunk, ha szükséges.

A Kiyo Ultimate AP traffipaxvédelmi rendszer pontosan ebben segít. A működése egyszerű: a szenzorokat a rendszámtábla keretébe építik, hogy szinte teljesen láthatatlan lesz az avatatlan szemek számára.

A központi egységét számítógéppel állítják be, és ugyancsak számítógéppel frissíthető, akár otthonról is. Ehhez külön pendrive-ot és USB kábelt is mellékeltek. A cég honlapjáról pedig díjmentesen bármikor letölthetem a frissítéseket.

A kijelző a műszerfalba kerül beépítésre, egyszerű és hatékony. Azonnal jelez, és ki is írja, mit érzékel. Így aztán nekem csak a vezetésre kell összpontosítsak, a traffipaxok figyeléséről a védelmi rendszer gondoskodik.

Comments

Write Comment